Történetünk

Elem-Telep Kft.

Az egész egy hideg, téli estén kezdődött... Wellness hétvégén ültünk a feleségemmel a meleg vízben, a csillagok alatt. 


 Ekkor már évek óta napelemek termelték az energiát a családi házunk számára. Volt egy kis spórolt pénzünk és arról beszélgettünk jó befektetés lenne egy nagyobb naperőmű, ami eladásra termelné az áramot.

 Sorra vettük az összes Nap-istent, mi lehetne a cégünk neve stílusosan. Utóbb kiderült ez a névválasztás nem olyan egyszerű, végül (az ügyvédünk segítségével, sok nyakatekert név után) megszületett az Elem-Telep Kft. Ezt végre jóvá is hagyták, bejegyezték.

 Elkezdtünk telkeket keresni, majd megindítottuk a tervezés, engedélyezés sziszifuszi folyamatát. Ekkor még nem nőttek gombamód a "pénzügyi befektetők" erőművei a réteken, az úttörők között küzdöttünk. Nem volt fővállalkozó, magam koordináltam mindent. Mindenki csak azt csinálta, amihez értett is... Két évünkbe telt, de elkészült a mi kis erőművünk, megkaptunk minden engedélyt. Próbaüzem után, 2018 január 1.-én elindult az éles üzem, KÁT szerint az ÉMÁSZ hálózatra. Azóta sok napelem-park épült mindenfelé, a szabályok szélsebesen változnak, de mi szépen termeljük az igazi zöld áramunkat.

 Már az erőmű építésénél világossá vált, hogy a munkaerő a szűk keresztmetszet, beszereztük hát első munkagépünket "akit" Mandarinnak kereszteltünk (igazi kínai Hongyuang ZL 08-as). Építőgépész diplomám van, így volt jogsim is nehézgépekre. Nélkülözhetetlen segítségnek bizonyult, jó pár munkást megspóroltunk. Tovább gondoltuk a dolgot, és vettünk egy Sthill talajfúrót, majd egy 8020-as JCB forgókotrót. Ha már vannak gépeink, miért ne kereshetnének egy kis pénzt is? Bővítettük hát a tevékenységi kört és létrejött az "építőgép-ágazatunk".

 Keressetek minket és építünk Nektek naperőműveket, házikót vagy bármit - ami zöld és ügyes kis gépekkel lehet!